No products in the cart.

Katrien Koolen

Katrien Koolen

Katrien Koolen

Klinisch Psycholoog

Katrien is mama van twee kindjes, partner en realist. In de praktijk probeert ze vanuit een realistisch oogpunt koppels en ouders verder te helpen, op weg naar meer verbinding.

Ik ben klinisch psycholoog van opleiding en volg momenteel een opleiding tot relatie-en gezinstherapeut. Vanuit mijn rol als mama, merk ik hoe meer hoe vaker dat ouderschap ontzettend prachtig, maar ook ontzettend uitdagend is. We worden overspoeld door allerlei goede adviezen, tips en richtlijnen. Van alle kanten komen er verschillende meningen. Als ouder ga ik met jullie op zoek naar een manier waarbij je de band met je kind(eren) kan versterken en vanuit die goede band en het omarmen van emoties, beter – opgeluchter- verder kan

Niet alleen onze kinderen verdienen veel liefde en zorg in ons leven, ook onze partner. Dit wordt wel vaker even vergeten wanneer er kinderen zijn, of als een evidentie beschouwd. Maar jullie als partners hebben ook liefde en aandacht van elkaar nodig. Vaak merk ik dat koppels elkaar door de jaren wat zijn kwijt geraakt, dat ze via een automatische motor doorgingen, als een vanzelfsprekendheid. Dan komen ze plots op een punt waarvan ze denken ‘he, hoe zijn we hier beland? we leven zo verschillend, zo naast elkaar’.

In de praktijk help ik ouders en koppels om hunzelf, hun kind en elkaar beter te leren begrijpen en emoties te omarmen zodat jullie relatie versterkt wordt.

Functie

Klinisch Psycholoog

Opleiding

Klinische Psycholoog

Bijscholingen & Expertises

Gezin-, relatie- en systeemtherapie (KULeuven)